»» Avancerad sökning

PRODUKTER

Anatomiska planscher
Hälsa, Skönhet & Samliv
Kristallsmycken
Mode & Accessoarer
Party Maskerad Dräkter
Present
Sport & Friluft
Sökaren...
Vattenfilter
INLOGGNING

 
Ny här? - BLI KUND
 
Email:
Lösen:
Logga in automatiskt

Glömt lösenord?

Hem -> Hälsa, Skönhet & Samliv -> KOSTTILLSKOTT -> MSM & Kolloidalt silver

MSM för människor, organisk svavel, pulver 500 g, Lignisul


Kort information om produkten:

MSM för människor, organisk svavel, pulver 500 g, Lignisul

Lignisul MSM för människor, organisk svavel, pulver 500 g. MSM är något som finns i varenda cell i våra kroppar. Faktum är att det är kroppens åttonde mest förekommande ämne i vikt räknat. Organiskt svavel är en viktig beståndsdel i proteinen kollagen och keratin som bygger upp bla brosk, senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett, hud, hår och naglar. Hälften av kroppens svavel återfinns i muskler, hud och skelett. Får man brist på organiskt svavel kan det yttra sig bland annat i form av bristsymtom. Genom att dagligen ta MSM i form av ett kosttillskott, så ser man till att fylla på kroppens reserver av organiskt svavel. Svavel bygger upp aminosyrorna metionin, cystein, cystin och taurin. Svavel är en viktig komponent i kroppens kamp med att neutralisera toxiner.Pris i SEK: 370,00 
Art-no: MSM500
--------
Lagerstatus: Finns i lager
Leveranstid: 5-7 dagar
Fraktvikt: 950 g
Frakttyp: Skrym. brev
--------
Fraktpris SE 132,50 SEK
--------
Att betala: 502,50 SEK


 


Skriv ut denna sida Tipsa & BokmärkMSM för människor, organisk svavel, pulver 500 g, Lignisul


Mer information om produkten
En 500 gram burk räcker mer än fyra månader (vid en tesked om dagen).
 
Här har du några fördelar med att köpa MSM i pulverform:
1. Tas oftast upp snabbare och mer komplett av kroppen jämfört med MSM i tablettform.
2. Lättare att dosera och ta. En till två teskedar i vatten är lättare att svälja än 7-10 tabletter.
3. Blanda MSM-pulver i salva och applicera lokalt.
4. Blanda MSM-pulver i vätska och använd som spray.
5. Borsta tänderna med MSM-pulver!
6. Lignisul MSM består av ren MSM.Tabletter har oftast tillsatser.
7. Billigare!
 
 
 
MSM - en effektiv metyldonator
Eftersom MSM består av två delar metyljoner och en del svavel, så fungerar MSM som en effektiv metyldonator i kroppen. Den kemiska formeln för MSM är CH3SO2CH3. Metyl har formeln CH3 och MSM kan i princip ses som svavel flankerat av två stycken metylmolekyler. Det finns mängder av vetenskapliga studier som studerat hur metyl behövs i olika kemiska processer i kroppen. Metyl får kroppen bl a från de B-vitaminer typ folsyra och B12 (metylkobalamin) som vi får genom kosten. En av anledningarna till att vi inte får tillräckligt med metyl via kosten kan vara att ämnena är väldigt värmekänsliga.

En fullgod metylation i kroppen tros leda till att vi inte drabbas av förhöjda homocysteinnivåer i våra kroppar. Homocystein är en aminosyra som i en frisk kropp bara existerar under några få korta ögonblick, för att sedan via remetylation ombildas till metionin igen. Homocystein kan även via transsulfuration ombildas till cystein och därigenom även taurin.

Hur arbetar MSM?
Man kan se MSM som en cellulär mjukgörare som gör cellväggarna mer genomträngliga. MSM används förmodligen av kroppen i produktionen av ämnet "fosfatidylkolin", ett ämne som vid övergång till kolin, mjukar upp cellväggarna. Det resulterar i att cellerna tar upp näring och syre bättre. Det innebär också att cellen mer fullständigt kan lämna ifrån sig de slaggprodukter som uppstår vid själva cellförbränningen. Man höjer också själva mjölksyratröskeln. Detta visar sig i form av ökad ork och pigghet.

MSM hjälper kroppen med de livsviktiga svavelbyggstenar som behövs för att skapa den essentiella aminosyran metionin. Essentiell betyder att kroppen inte kan skapa den själv, utan den behöver komma från kosten. Ur metionin skapas i sin tur aminosyrorna taurin, cystin och cystein - vilka har olika roller i kroppens funktion. Cystein är en av kroppens starkaste antioxidanter och behövs för att bekämpa alla de fria radikaler som uppstår i kroppen. Även många av B-vitaminerna, t ex B1 och biotin, är beroende av organiskt svavel för att kunna tas upp optimalt av kroppen.

Mineralbalansen
En av anledningarna till att så många människor blir sjuka nuförtiden, är att vi använder konstgödsel på våra åkrar. Konstgödsel återställer i princip bara kalium-, fosfor- och kvävebalansen. Alla andra livsviktiga mineraler utarmas och försvinner sakta men säkert från kretsloppet - med diverse brister hos oss människor som resultat. Förr i tiden när man använde sig av naturgödsel så gick alla mineraler runt i kretsloppet, och både människor och djur var friskare. MSM hjälper dig att återfå balansen vad gäller metyl och svavel.

Man kan dra en parallell till utfiskningen av våra världshav med vad som faktiskt hänt på de åkrar som odlar de grödor som vi är så beroende av. Åkrarna innehåller idag ca 85% mindre mineraler än vad de gjorde för bara 100 år sedan. Detta är en av de främsta orsakerna till att ohälsotalet är så pass stort som det är idag! Mineraler fungerar som en slags kemiska katalysatorer för mängder med processer i kroppen. Finns inte dessa katalysatorer så går många livsviktiga processer på sparlåga och olika sjukdomssymtom kan framträda. Våra kroppar är beroende av ett 70-tal olika mineraler för att kunna fungera optimalt. De mineraler som krävs i små mängder kallas för spårämnen och dagsintaget räknas i mikrogram.
 

MSM hjälper kroppen att reparera sig på den cellulära nivån. Bristen hanteras genom att ge kroppen rätt material att reparera sig själv med. 50 miljoner celler per sekund byts kontinuerligt ut i människokroppen. Det är därför viktigt att kroppen hela tiden har det byggnadsmaterial som behövs för att kunna generera de nya cellerna. Metyl och svavel är viktiga byggstenar i den processen.

Så här tar du MSM:
Hur snabbt man kan få hjälp av MSM beror mycket på hur stora doser man tar och hur snabbt man kan komma upp i rätt dosering. Vissa människor tolererar snabbt stora doser medan andra kan bli lösa i magen redan vid något eller ett par gram. För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att du börjar med en kvarts tesked (det motsvarar 1 gram eller 1 kryddmått) om dagen, löst i ett glas vatten. Efter en vecka kan du sedan varje vecka öka dosen med en kvarts tesked till det att du nått optimal dos, som brukar vara en halv till en tesked om dagen (2-4 gram). Man kan dela upp det på ett par gånger om dagen om man vill. Vill du ha snabbare resultat kan du öka dosen snabbare. Se dock inte en tesked som någon absolut övre gräns, det finns många som får bäst effekt av MSM vid betydligt högre doser. Det finns utrymme för att experimentera själv. Många kan i början behöva 2-4 teskedar om dagen för att få full hjälp. Skulle du finna att du inte märker någon större skillnad när du tar MSM, så prova att öka dosen tills det att du får effekt. Bibehåll denna dos under någon vecka och gå sedan ner till ca en tesked och lägg dig på den doseringsnivån. Sträva alltid efter att hitta den lägstanivå av intag som ger dig hjälp. Det finns i litteraturen beskrivet människor som tagit uppemot 60-70 gram per dag (15-17 teskedar. Under läkares kontroll) för att få hjälp med att komma tillbaka efter allvarliga olyckor.

Skulle du bli lös i magen, är det bara att gå ner i dos till en nivå som din mage kan hantera. C-vitamin behövs tillsammans med MSM vid skapandet av celler, så ta gärna C-vitamin som tillskott när du tar MSM. Se till att du tar C-vitamin som inte har Aspartam som sötningsmedel, då man vet att det inte är bra för kroppen. Många människor märker en förhöjd effekt av MSM då dom tar C-vitamin samtidigt. Om du har problem med att vänja din mage vid MSM, så kan du prova att ge kroppen små doser uppdelat på många tillfällen under dygnet. Fyll t ex en literflaska med vatten och addera till det den mängd MSM du vill ha i dig under dygnet. Skaka om och vänta tills pulvret har löst sig. Gå sen och drick några klunkar då och då av vattnet. Nu får du i dig viktigt MSM och din mage kommer troligtvis tolerera det bättre, eftersom det är så otroligt små mängder åt gången du får i dig. Om du har känslig mage så prova gärna att ta MSM i samband med någon måltid, då minskar risken för att du ska känna av magen efteråt.

På grund av den uppiggande effekten, ta inte MSM på kvällen! För många människor så blir effekten densamma som med en stor kopp kaffe. Beroende på hur stor brist du har och på hur din kropp reagerar, så kan det ta allt från några dagar till några månader innan du märker effekten av MSM.

MSM är ett av naturens mest ogiftiga ämnen. Man har i tester på djur konstaterat att det är lika ogiftigt som vatten. En person som väger 70 kilo, måste komma upp i doser om ca ett och ett halvt kilo om dagen för att börja nå taket av vad kroppen klarar av att hantera. MSM är i likhet med C-vitamin vattenlösligt. Det betyder att kroppen reglerar själv utsöndringen av det den inte själv klarar av att använda.

MSM har en lite besk smak. Vissa tycker det smakar illa, medan andra tycker det smakar nästan ingenting alls. Ju mer vatten eller juice du blandar ut MSM i, desto mindre känner du av smaken. Blandar du MSM i grapefruktjuice så maskeras smaken helt av grapefruktsmaken. Du kan även blanda MSM i mat. Ett annat tips är att lösa upp en C-vitaminbrustablett i ett glas vatten tillsammans med MSM, det neutraliserar den lite beska smaken mycket bra.

MSM kan ha en viss försurande effekt när man tar det under långa perioder. Detta beror på att svavel i sig räknas till de sura mineralerna. Därför rekommenderar vi att du kompletterar med ett intag av basgörande mineraler typ kalcium och magnesium. Produkten Basica Vital som finns att köpa i hälsokosthandeln har visat sig kunna balansera MSM mycket effektivt. Ta en lika stor dos Basica Vital som den dos MSM du tar, så balanserar du bort den effekt som MSM kan ha på din kropps PH-värde. Man kan även prova att då och då göra kortare uppehåll (en vecka till tio dagar) i sitt MSM-intag.

Eventuella avgiftningseffekter
Skulle du råka må lite dåligt första tiden du tar MSM, så kan det bero på den avgiftningseffekt som MSM har förmågan att starta. Kroppen börjar med metylens och svavlets hjälp göra sig av med upplagrade gifter och det är när de gifterna ska lämna kroppen som man kan må lite konstigt. Skulle du råka ut för det, så rekommenderar vi att du minskar doseringen till hälften, dricker mycket vatten och håller ut! Det kan ta allt från några dagar till någon vecka innan avgiftningseffekten avtar. Se det hela som något positivt - i den bemärkelsen att kroppen behöver göra en storstädning bland gifterna först. Tro bara inte att det är något negativt som håller på att hända med dig. Speciellt människor som under längre perioder använt olika mediciner, eller varit utsatta för mycket miljögifter, kan drabbas av en avgiftningseffekt. Effekten kommer sig av att kroppen försöker göra sig av med upplagrade gifter snabbare än lever och njurar hinner med. Trappa därför upp doseringen av MSM långsammare än vad du skulle gjort i vanliga fall. Ta det väldigt lugnt i början. Ta kanske en dos motsvarande ett halvt gram (ett halvt kryddmått) eller ännu mindre tills det att du börjar må bättre. Gå sen sakta men säkert upp i dosering när du känner att du klarar av det!

MSM i spray
Man kan göra sin egen MSM-spray genom att ta en del MSM-pulver och blanda det med sex delar vatten. Det kan sen användas för att lösa upp nästäppa, minska snarkande, droppa i ögonen samt spraya på olika kroppsdelar.

MSM i salva
Eftersom MSM har den förmåga att den faktiskt kan tränga igenom det yttersta hudlagret, så kan man använda MSM med gott resultat i salvor och krämer. Du kan göra din egen MSM-salva genom att ta en salva som du brukar använda (tex en Aloe Vera) och till den addera MSM pulver och låta den smälta in i salvan. Stöt pulvret i en mortel först, så att det blir ett finkornigt pulver. Blanda sen upp till en tredjedel MSM-pulver i två tredjedelar salva. Genom att använda både salva och genom att dricka MSM löst i vätska, så attackerar man problemet från två håll och chansen att man snabbt ska få hjälp ökar.

MSM, hår och naglar
MSM stödjer produktionen av friskt och levande hår samt starka vackra naglar genom att ge kroppen det biologiskt verksamma svavel som proteinet keratin är så beroende av.

En dubbelblindstudie i USA på hår och naglar konstaterar att 100% av de som fått MSM, uppvisade ökad hårtillväxt. Bara en person som fått placebo uppvisade ökad hårtillväxt. Dessutom fick 30% av personerna som fått MSM, en bättre hårkvalitet i form av ökad lyster. Ingen av personerna på placebo kunde uppvisa någon förbättrad hårkvalitet.

En annan dubbelblindstudie visar att de som fått MSM fått en ökad nageltillväxt samt tjockare och starkare naglar. Bara 10% av de som fått placebo kunde uppvisa en ökad nageltillväxt. Ingen av personerna som fått placebo kunde uppvisa starkare naglar.

The Effectiveness of the Use of Oral msm (Methylsulfonylmethane) Supplementation on Hair & Nail Health. By Ronald M. Lawrence, M.D.
 

MSM tillsammans med mediciner
Vad man vet så påverkar MSM inte någon annan medicinering (det finns inga registrerade kontraindikationer). Dock kan MSM påverka blodets koaguleringsförmåga lite grand, ungefär som Magnecyl, Vitamin E, ingefära, Ginkgo Biloba, vitlök och Omega-3 fettsyror gör. MSM förekommer naturligt i kött, grönsaker, fisk, fågel, ägg och mejeriprodukter, men har tyvärr den egenskapen att det snabbt förstörs vid upphettning eller torkning. Vanlig komjölk innehåller faktiskt ända upp till 6 mg per liter, men eftersom vi pastöriserar alla mejeriprodukter - och att den MSM som förekommer i kosten inte tål upphettning, så förstörs mycket MSM i processen. Raffinerad MSM i pulverform är dock inte värmekänslig. MSM-pulver tål faktiskt att hettas upp till kokpunkten utan att förstöras.

Det är många näringsämnen som påverkas negativt av upphettning. Det livsviktiga vitaminet folsyra är ett exempel. Vid upphettning av grönsaker förstörs så mycket som 98% av folsyran.

Fotnot: Detta är bara information om MSM i allmänhet. Alla referenser till "MSM" gäller ämnet generellt och bygger på de samlade erfarenheter som användare världen över har av ämnet. Det har skrivits många böcker om MSM också, tyvärr inget på svenska, än.

Då produkten MSM ej kan patenteras, så kan man följaktligen inte göra de stora investeringar i form av de utförliga medicinska dubbelblindtester som krävs för att kunna påstå att produkten har någon som helst verkan. Detta är det stora dilemma som de enkla, bra lösningarna ofta ställs inför. Det är därför som världen är full av patenterade läkemedel i form av onaturliga molekyler som ofta bara skapar obalans i kroppen. Läkemedelsbolagen har i vanlig ordning avstått från att utveckla läkemedel som bygger på MSM, eftersom man inte får den ensamrätt på marknaden som man är van vid med de patenterbara läkemedlen.

Kom ihåg att många sjukdomssymptom beror på en brist som bör rättas till genom att man ger kroppen det ämne som det råder brist på, inte genom att inta främmande molekyler i form av olika läkemedel som ofta skapar den ena biverkningen efter den andra. Ge kroppen det den saknar, så har den förmågan att reparera sig själv!


Skriv ut denna sida Tipsa & Bokmärk