»» Avancerad sökning

PRODUKTER

Anatomiska planscher
Hälsa, Skönhet & Samliv
Kristallsmycken
Mode & Accessoarer
Party Maskerad Dräkter
Present
Sport & Friluft
Sökaren...
Vattenfilter
INLOGGNING

 
Ny här? - BLI KUND
 
Email:
Lösen:
Logga in automatiskt

Glömt lösenord?

Hem -> Hälsa, Skönhet & Samliv -> KOSTTILLSKOTT -> MSM & Kolloidalt silver

EMS salva 250ml


Kort information om produkten:

EMS salva 250ml

EMS salva 250ml. En produkt med unik kombination av EMU-olja (australiensk strutsfågel), MSM och kolloidalt silver. Mjukgörande, välgörande och klådstillande. EMS står för Emu, MSM samt Silver och har visat sig vara effektiv vid olika besvär. Eftersom man som tillverkare enligt lag inte får ange vilka typer av besvär man kan använda den till, så kan vi bara hänvisa till vad andra säger om produkten - och framförallt rekommendera dig att prova själv!Pris i SEK: 840,00 
Art-no: EMS-250
--------
Lagerstatus: Finns i lager
Leveranstid: 5-7 dagar
Fraktvikt: 450 g
Frakttyp: Skrym. brev
--------
Fraktpris SE 102,50 SEK
--------
Att betala: 942,50 SEK


 


Skriv ut denna sida Tipsa & BokmärkEMS salva 250ml


Mer information om produkten
Ingredients: Colloidal Silver, Dromiceius, Cocos nucifera, MetylSulfonylMethane, Squalane, Glycerine, Sodium Steaoryl Lactylate, Cetyl Alkohol, Glyceryl Stearate, Phantenol, Tocopherol, Allantoin, Sodium Ascorbyl Phosphate, Commiphora myrrha, Calendula officinalis, Matricaria Chamomilla and Lavendula augustifolia.

Vad är det för speciellt med emuolja?
Emuolja är en animalisk olja som kommer från emun - en australiensisk släkting till den afrikanska strutsen. Den finns i vilt tillstånd endast i Australien, men föds numera upp runt om i världen för det röda, kolesterolfattiga köttets och de starka, vackra skinnens skull.

I tusentals år har emun varit oumbärlig för Australiens urbefolkning. Emun gav dem kött, läder och en undergörande olja. Man har funnit 40000 år gamla grottristningar där emun funnits med som en symbol för liv och välfärd.

Det finns uppgifter om att emun är ett av världens äldsta landdjur. Det lär ha funnits här för 80 miljoner år sedan. Om dessa uppgifter stämmer har den levt samtidigt med dinosaurierna som dog ut för c:a 64 miljoner år sedan. Oavsett om uppgifterna stämmer eller ej, känner vi som dagligen har kontakt med emuer, att det är en mycket speciell sorts fågel. De är ofta mycket aggressiva - inte mot människor men mot andra emuer av samma kön - speciellt under parningstiden. Detta kan, om man inte skiljer djuren åt, resultera i skador. Det intressanta är emellertid hur otroligt snabbt dessa skador läker.

I Australien och USA, där emuoljan de senaste årtiondena rönt stor uppmärksamhet, hävdar man att den har en mängd terapeutiska egenskaper. Där bedrivs det forskning och görs kliniska tester for att försöka utröna vad det är som ger emuoljan dessa unika egenskaper. En del forskare anser att det ar någon sterol eller likartat ämne som bland annat gör emuoljan inflammationshämmande. Andra forskare tror att det beror på emuoljans speciella fettsyresammansättning.

Att det inte bara beror på att emuoljan innehåller enkel- och fleromättade fettsyror har man visat genom försök där man dels använt emuolja som visade sig vara antiinflammatoriskt jämfört med kycklingfett (som också innehåller enkel- och fleromättade fetter). Kycklingfettet gav ingen reaktion alls. Några av emuoljans fördelar ligger i dess påfallande likhet med de naturliga fetter som finns i vår hud. (Enligt en rapport av Dr. Leigh Hopkins AEA News 1997). Detta hudens oljeskikt benämns ofta som "sebum" och består till stor del av fettsyretriglycerider.

Möjligheten för oljor att tränga genom huden beror till stor del på storleken på molekylerna. Eftersom medelstorleken på emuoljans molekyler mycket liknar de som finns i mänskligt sebum, tränger emuoljan genom de översta cell-lagren och transporterar triglycerider till receptorer på cellväggarna i de djupare liggande hudlagren.

Korrekt behandlad emuolja består till största delen av enkelomättade fettsyror och dessutom c:a 20% fleromättade fettsyror. Den är fullständigt fri från fosfatider. Mänsklig hud är fosfatfattig och "skyddar sig" mot allt som innehåller fosfor. Forskare tror att just avsaknaden av fosfor i emuoljan gör att den penetrerar mänsklig hud så lätt.

En studie gjord vid Bostons universitet (Dermatology Department Dr. M Holliek, M.D. Ph.D 1995) visade att emuolja ökade hudens tillväxt och ökade hudtjockleken hos möss som behandlades med emuolja, jämfört med en kontrollgrupp som behandlades med majsolja. Man noterade även en ökad tillväxt av hårsäckarna hos de djur som behandlades med emuolja.

Senare tester på äldre människor (Dr. P. Pugliese, M.D., Pennsylvania 1997) visade att hudtjockleken ökade även på mänsklig hud. Exakt vad det är som ger emuoljan dess unika egenskaper vet man alltså inte säkert. Det vi känner till är, bortsett från våra egna erfarenheter, alla de vittnesmål från nöjda användare av emuoljeprodukter som vi fått oss tillhanda under årens lopp.


Skriv ut denna sida Tipsa & Bokmärk